KAYRAK TAŞINDA RENK SEÇİMİ

KAYRAK TAŞINDA RENK SEÇİMİ

KAYRAK TAŞINDA RENK SEÇİMİ

Milyonlarca yılda oluşan ve insanoğluna doğanın armağanı olan kayrak taşı, özel ekipmanlar ve uygulamalarla çıkartıldıktan sonra işlenerek kullanılabilen pürüzlü taşlar grubuna giren bir doğal taştır. Nehir ve akarsuların aşındırması sonucu oluşur. Kayrak taşı, kayağan yada arduvaz taşı olarak da bilinir. İçerisinde çamur taşı, silt taşı, volkan külleri, mineraller, tuz ve oksitler bulunur. Bu bileşikler kayrak taşına rengini veren etkenlerdir.

Türkiye’nin Ege Bölgesinde özellikle Bodrum, Kütahya ve Denizli’den çıkarılan kayrak taşlarının renkleri genellikle siyah, kahverengi, sarı, kirli beyaz ve gridir. Kuzey Galler bölgesinden çıkarılan kayrak taşları mor, yeşil ve mavidir. Bölgenin coğrafi yapısına göre kayrak taşının renkleri çeşitlilik gösterebilir. Bu sebeple kayrak taşında renk seçimi yaparken birçok alternatifiniz olacaktır.

Kayrak taşı kullanılacak alana kayrak taşı seçerken aynı renk tonlarında seçmek daha estetik bir görünüm elde etmenizi sağlayacaktır. Bu alacalı görüntü ile doğa ile uyumlu bir alan yaratabilirsiniz.

Write a Message

Your email address will not be published.

Related Posts

Open chat
Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz

Anahtar kelimenizi girin